Jste v dietě, hubnete, ale přesto máte obrovskou chuť, dát si něco nezdravého – nebo alespoň něco, co by nějakou smaženou bombu imitovalo ve zdravé podobě? Něco takového, že byste si to mohli dát klidně i na večeři, tady pro Vás mám.
Proč je smažený sýr nezdravý? To první, co Vás napadne je prostý fakt, že je smažený ve vrstvě tuku, je obalený ve strouhance, v mouce a když chceme být detailisti, ani ten žloutek není při hubnutí nic úžasného. Když si tedy odmyslíte všechny tyhle věci, zůstanou tyto suroviny:
- sýr eidam(max 20% tuku) – 4 plátky (60g)
- 5 vaječných bílků (165g)
V jednoduchosti je krása a i z těchto dvou prostých surovin se dá vykouzlit zlatá křupavá sýrová paráda. Jak tedy na to ?
TIP: Použijte pánev s nepřilnavým povrchem, abyste nemuseli používat žádný tuk.
Na mírném plameni rozehřejeme pánvičku a rovnoměrně rozložíme plátky sýru, tak abychom pokryli celý povrch pánve. Až se plátky lehce rozpustí, zalijeme sýr vaječnými bílky a necháme opéci dozlatova. Poté obrátíme a necháme dodělat z druhé strany. Pokud je sýr pěkně křupavý, je hotovo !
Na první pohled to jako smažený sýr nevypadá, ale vzhledem k výživovým hodnotám, časové a finanční nenáročnosti Vás chuť jistě mile překvapí !
Spočítej si nutriční hodnoty
Nutriční hodnoty na g | |
Energie | kJ |
Bílkoviny | g |
Sacharidy | g |
Tuky | g |