0

“Smažený” sýr zdravě

Jste v dietě, hubnete, ale přesto máte obrovskou chuť, dát si něco nezdravého – nebo alespoň něco, co by nějakou smaženou bombu imitovalo ve zdravé podobě? Něco takového, že byste si to mohli dát klidně i na večeři, tady pro Vás mám.

syr

Proč je smažený sýr nezdravý? To první, co Vás napadne je prostý fakt, že je smažený ve vrstvě tuku, je obalený ve strouhance, v mouce a když chceme být detailisti, ani ten žloutek není při hubnutí nic úžasného. Když si tedy odmyslíte všechny tyhle věci, zůstanou tyto suroviny:
  

  • sýr eidam(max 20% tuku) – 4 plátky (60g)
  • 5 vaječných bílků (165g)

  
V jednoduchosti je krása a i z těchto dvou prostých surovin se dá vykouzlit zlatá křupavá sýrová paráda. Jak tedy na to ?

TIP: Použijte pánev s nepřilnavým povrchem, abyste nemuseli používat žádný tuk.

Na mírném plameni rozehřejeme pánvičku a rovnoměrně rozložíme plátky sýru, tak abychom pokryli celý povrch pánve. Až se plátky lehce rozpustí, zalijeme sýr vaječnými bílky a necháme opéci dozlatova. Poté obrátíme a necháme dodělat z druhé strany. Pokud je sýr pěkně křupavý, je hotovo !

Na první pohled to jako smažený sýr nevypadá, ale vzhledem k výživovým hodnotám, časové a finanční nenáročnosti Vás chuť jistě mile překvapí !

Spočítej si nutriční hodnoty
g
Nutriční hodnoty na g
Energie kJ
Bílkoviny g
Sacharidy g
Tuky g

Leave a Reply